Velomobiel

Van Versatile 17 en 72 naar Quest 224

Rembescherming

Rem01_3 Afgelopen woensdag heb ik de onderdelen van de remmen ontvangen (besteld bij Tempelman) en gisteren ben ik aan de slag gegaan. Allereerst heb ik het kapje van de Joystick afgehaald om bij de remkabel te komen. Bij een aantal van de Versatiles uit de eerste serie waren destijds de remkabels doorgesleten en gebroken. Dit kwam omdat de doorvoer van de kabels niet helemaal goed was. Maar de kabels zagen er goed uit, dus deze heb ik niet vervangen.

      

                                                                                                                              Rem1_4                           

Ik heb de kleine nippel aan de onderzijde van de remkabel verwijderd en heb het stelschroefdraad en het bijbehorende huis vervangen. De rem ziet er nu weer netjes uit. Tip: mocht het niet lukken om het wiel los te krijgen draai dan een lange M6 bout in de as en geeft hier een paar tikken op met een hamer terwijl je het wiel tegenhoudt.   

 

 

 

   

Rem2_2

Het stelschroefdraad heb ik met vaseline ingesmeerd. Nadeel van vaseline is dat vuil hieraan blijft plakken, daarom heb ik korte slangetjes gemaakt die over het schroefdraad en het huis heen vallen.

 

 

 

 

 

 

Rem3Het slangetje van de zijkant gezien. Ik heb er een inkeping in gemaakt zodat deze uit zichtzelf aan het huis blijft hangen. Dit belemmert het remmen niet, de buis valt aan de onderzijde over de veer.

 

 

 

 

 

 

 

                                                   Rem4

Een stukje plastic buis / tuinslang van 6cm. Neem wel een harde plastic buis; bij een zachte buis is de kans groot dat deze tussen de veer blijft hangen. Omdat de buis aan de voorzijde van een gleuf is voorzien kan deze makkelijk aangebracht of verwijderd worden.

 

 

 

 

 

 

                                                 Rem5

Om ervoor te zorgen dat er geen vuil van bovenaf in het buisje loopt heb ik een lapje rubber uit een oude binnnenband geknipt en deze om de bovenzijde van de buisjes gewikkeld en met een tyrip vastgezet (zijn die oude binnenbanden tenminste nog ergens goed voor).

 

 

 

 

 

 

Gisteren heb ik 80km gefietst met de "nieuwe" remmen. De Versatile remt goed en vannochtend heb ik alles nagelopen; de buisjes zitten nog op hun plaats en hebben al het water en vuil van gisteren tegengehouden.

Advertenties

1 reactie

  1. sydayroky

    Bravo, cette id?xa9e brillante faut tout juste ? propos [url=http://identi.ca/levitracialis10mggenerico]levitra vendita[/url]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: